Headerbild

2015-10-18 - Daladubbeln

Daladubbeln

2015-10-18 23:40
Daladubbeln är en Sveriges största ungdomstävlingar med ca 2000 deltagare. Vi hade sju st anmälda tvåmannalag till årets tävling som avgjordes strax norr om Falun.

Lördagen inleddes med en tvåmannastafett på något förkortade banor.

Resultat lördag stafett
Resultat söndag patrull

IMG_0740

Alla klasser är väldigt stora. Här drar D14-gänget iväg med ca 130 deltagare. Om man är skarpsynt kan man skymta Wilma mitt i bilden.

IMG_0742

Anton gör en bra förstasträcka i H12 och skickar ut Pablo på en 47:e plats.

IMG_0747

Joel kämpar på upploppet och för i mål laget på en 102:a plats. Johan sprang första sträckan.

IMG_0750

Wilma är något av en förstasträcksspecialist och gör återigen ett kanonlopp och kommer in på en suverän femteplats. Hon skickar sedan ut Jossan som håller ihop det bra och tar i mål laget på en slutlig 12:e plats i D14.

IMG_0759

Rasmus gör ett stabilt lopp och spurtar in på en 68:e plats i H10. Han skickar sedan ut Peter på andrasträckan.

IMG_0762

Pablo kämpar på bra och tar in H12-laget på 77:e plats.

IMG_0770

Peter i full fart på upploppet mot en 83:e plats.

IMG_0771

Alla trivdes i det kyliga men soliga vädret

Vårat D16-lag med Stina och Emma fick slänga in handduken pga skada och sjukdom. Ludde var krasslig även han så Casper gick upp i H16 och körde tillsammans med Pontus från Ärla IF. De sprang mycket bra i den tuffa H16-klassen. Pontus kom in som 36:a på förstasträckan och Casper förvaltade det utgångsläget bra och förde in laget på en 37:e plats.

Efter tävlingen åkte vi till vår förläggning vid Främby Udde och laddade för andra dagens långpatrull. Där erbjöds banlängder som de flesta aldrig tidigare provat på.

IMG_0783

Det är en febril aktivitet i alla stugor innan man ger sig iväg till tävlingen då långpatrullen alltid innehåller ett extra moment i form av en maskeradtävling. Jossan och Wilma får hjälp av Emma med att fixa indianutstyrseln.

Daladubbeln

En härlig vy mötte oss när vi anlände till TC. Ganska kallt som synes.

IMG_0784

Idag deltog Klara och Lina i Öppen 1 som Miniorer. De kämpade på bra men var lite missnöjda över två kontrollbommar.

IMG_0793

Petra och Rapunzel sprang tillsammans och fick vara med om en gigantisk långsträcka som tog lika lång tid att springa som ibland hela deras banor kan ta. De avancerade starkt i totalsammanställningen och gick in på en slutlig 72:e plats efter att ha placerat sig 66:a på dagens långskubbning.

IMG_0800

Anton och Pablo valde att köra utan utklädnad för att vara så snabba som möjligt. Och snabba var de, en 49:e plats blev det på dagens etapp och avancemang till en 56:e plats totalt.

IMG_0804

Joel och Johan fick en riktig saftig bana att bita i. Deras 7,1 kilometer bjöd på en hel del klurigheter. De gjorde det mycket bra som tog sig runt den långa tuffa banan. De blev 103:a på etappen och slutade 104:a i sammandraget.

IMG_0819

Jossan och Wilma efter målgång. De var nöjda med sitt lopp som gav dem en total 23:e plats efter en 31:a plats på långpatrullen.