Headerbild

2013-10-19 - Daladubbeln dag 1

Daladubbeln - stafetten

2013-10-19 23:24
Dag ett av Daladubbeln är nu genomförd. Vi hade totalt sju lag med varav tre lag var mixade med andra klubbar.

Daladubbeln är en av landets största ungdomstävlingar. Ca 200 deltagare per åldersklass brukar vara med. Det är ofta en extra festlig inramning runt denna tävling och så även i år.

TC var beläget strax utanför Karlsbyheden ca 12 km nordöst om Falun. Det var ett par minusgrader på morgonen men strålande solsken så det blev en riktig kanondag.

 

Resultat

 

IMG_8521

Första start var klockan 11:00 och sedan startade en ny klass varje kvart. Det var ett rejält startgärde med runt 300 meter till startpunkten. Det var som upplagt för att dra på sig mjölksyra på en gång...

 

IMG_8525

Först ut var H12 och Casper. Han var inte helt nöjd med sitt lopp men presterar ändå mycket bra. Han var bara drygt fyra minuter efter i mål på en 52:a plats. Han skickade sedan ut Ludde som sin vana trogen gör ett kanonrace. Han plockar upp 35 placeringar och för in laget på en slutlig 17:e placering bland totalt 117 startande lag.

I denna klass har vi även med två mixade lag. Det är dels Joel som springer ihop med en Katrineholmskille och Albert som springer ihop med en Surahammarskille. Både Joel och Albert springar slutsträckan och gör två bra lopp och för in sina lag på en 60:e respektive 69:e plats. De är bara runt 12 minuter efter på sin sträcka vilket är mycket bra med tanke på att de springer mot Sveriges bästa löpare i sin åldersklass.

 

IMG_8536

Sedan är det Jossans tur att ge sig iväg. Det är trångt i starten när 116 st forcerar järnet fram till startpunkten. Jossan gör ett stabilt lopp och växlar som 59:a 5.59 efter ledande lag. Hon är dock allt annat än nöjd vid målgången. Hon skickar ut en taggad Wilma på andrasträckan.

 

IMG_8538

En kvart senare drar H10-killarna iväg. Anton är fokuserad och gör ett mycket bra lopp och kommer in bara 54 sekunder efter på en 14:e plats. Efter honom ger sig Arvid iväg på den 2,2 kilometer långa banan.

 

IMG_8548

Näst på tur står D14-tjejerna. Stina gillar förstasträckor. Det är dock en tuff bana idag och Stina bommar bort 5-6 minuter på en kontroll och småstrular lite däremellan. Hon kom i mål på en 74:e plats ca 13 minuter efter ledande lag. Emma hade fått förtroendet att springa sistasträckan och gav sig iväg med bra fart ut i skogen.

 

IMG_8554

Wilma har precis stämplat vid sista kontrollen och är på väg att spurta om en medtävlare. Wilma gjorde ett mycket bra lopp och plockade upp 33 placeringar så att laget hamnade på en slutlig 26:e plats. Hon hade 9:e bästa sträcktid.

 

IMG_8558

Drutten sprang andrasträckan bakom Pontus från Ärla IF. Drutten gör ett bra lopp med bara ett fåtal misstag och plockar upp från 67:e plats till en slutlig 31:a placering. 

 

IMG_8562

Arvid presterar ett fint lopp på sistasträckan i H10 och för in laget på en 18:e plats bara 5.26 efter ledarlaget. Snyggt jobbat!

 

IMG_8573

Emma har precis stämplat vid sista kontrollen och har nu bara spurten kvar. Hon tar sig runt banan utan några större misstag och för upp laget en placering till en slutlig 73:e placering.

 

Nu är det laddning inför morgondagens långpatrull som gäller.

 

Resultat

.

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in