Headerbild

2013-08-15 - Melkers Minne

H12-grabbarna fyra på Melkers Minne

2013-08-16 00:53
Vi hade tre lag med på Melkers minne i onsdagskväll. H12-grabbarna slog till med en fin fjärdeplats. D12-tjejerna var nära att göra succé de också.

10 km nordöst om Södertälje vid Vällinge avgjordes årets Melkers Minne på ett ganska litet tävlingsområde. Det bjöds både på rejäl kupering och delvis ganska tekniskt krävande orientering.

 

Vi hade tre lag till start och alla gjorde mycket bra ifrån sig även om D12-tjejerna blev diskade pga en missad stämpling. 

 

I H12 saknade vi vårat ess Ludde som är i USA på semester. Men här visade de övriga grabbarna härliga takter och sprang storstilat in på en mycket bra fjärdeplats. Extra stor eloge till Joel som sprang budkavle för första gången och gjorde det på ett mycket bra sätt. Anton startade, Joel andra och sedan avslutade vi med rutinerade Casper. Växlingsplaceringarna var 7-8-4.

 

H12

Tre glada grabbar - Anton, Casper och Joel

 

I D12 startade Jossan. Hon kom in som 6:a ca 1.30 efter första lag. Sedan sprang Rydensjötjejerna Filippa och Angelina. Efter ett mycket bra race förde de upp laget på andraplats. Wilma avslutade stabilt och efter en hård spurt kom hon in som tvåa. Men tyvärr hade en stämpling inte registrerats. Det är sådant som kan hända i stridens hetta. Men vi och ni vet att ni i alla fall gjorde en strålande insats och sprang in på en egentlig andraplats. 

 

D12

Fyra snabba tjejer - Filippa, Jossan, Wilma och Angelina

 

Stina och Emma som bara är 13 år fick köra i den tuffa D16-klassen. Det blev en riktigt bra erfarenhet för tjejerna som kämpade väl och gick en på en slutlig 17:e plats. Kavlen var upplagd på samma sätt som skidornas sprint, dvs fyra sträckor fördelat på två löpare. Sträcka 1 och 3 löps av samma person och sträcka 2 och fyra av samma person.

 

D13

Två trötta men nöjda tjejer efter målgång - Stina och Emma. Stinas kommentar efter första sträckan "De bara sprang som sjutton hela tiden, de stannade aldrig och läste kartan..."

 

Resultat

 

Anton

Anton på väg in för växling efter en mycket bra förstasträcka

 

Joel

Joel på väg mot sista kontrollen efter en imponerande debut i kavlesammanhang

 

Jossan

Jossan kämpar sista metrarna mot målet

 

Rydensjös

Angelina på väg in som tvåa på andrasträckan. Filippa skymtar till vänster i bild bara några steg bakom.

 

Wilma start

Wilma i slagläge bara metrar bakom de slutliga segrarna Södertörn med Tilde Backlund på sistasträckan.

 

Stina start

Stina trivs när det är "hängkavle". Här ligger hon bra med mot tredje kontrollen på första sträckan. Det blev lite tuffare inne i skogen när det blev brant uppför och de stora tjejerna aldrig stannade för att läsa kartan...

 

Emma

Emma gör en formidabel sistasträcka och plockar två platser

 

Det var en trevlig sommarkväll med TC i precis anslutning till Mälaren så många kunde avsluta med ett skönt kvällsbad. Vi hoppas kunna deltaga med fler lag nästa år.

 

Resultat

 

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in