Headerbild

2013-08-xx - Fjällorienteringen

Linda och Arvid segrade i fjällorienteringen

2013-08-04 22:06
Efter tre dagars ol-löpning stod Linda och Arvid som segrare i årets Fjällorientering i klassen mixed k.

I år arrangerades tävlingen i fina fjällterrängen kring Ramundberget och Bruksvallarna.

Tävlingen är en patrulltävling över tre dagar som arrangerats sedan 1938. Många erfarna skidåkare har sprungit under åren. Det sägs tex att Wassberg vann trots att han sprang bredvid de markerade lederna för att få maximal träning.

Blöta myrar och tuffa stigningar präglar banan. Extra lurigt blir det då fjällorienteringen körs på 1:50000 karta. Riktigt svår orientering när man kommer ner under trädgränsen.

Sista dagen var det jaktstart och Linda och Arvid gick ut med 30 sekunders ledning. I mål blev marginalen 4:56 tack vare ett riktigt bra lopp.