Headerbild

Rapport från nybörjargruppen

2005-05-30

 

Undertecknad tog sig upp en måndag för att studera vad den sk nybörjargruppen av ungdomar sysslade med under sina aktiviteter. Gruppen är ny för i år och består av ungdomar mellan 8 – 12 år.

 

När jag kommer upp så var några i gruppen, Beatrice 11 år och Fabian 12 år, sysselsatta med att tyda karttecken och anteckna vad dessa betydde. Gruppen var även förstärkt med en gäst i form av Erik Börjeskog som egentligen tillhör den ”stora” ungdomsgruppen. Fabian är ensam kille i gruppen och Erik var vänlig att delta för att i detta fall stödja en minoritet. Det är väl sällan i sportens värld att killar är i minoritet? Gruppen såg lite medtagna ut och de röda kinderna tydde på att man hade varit utsatta för något ansträngande. Det visade sig vara en riktig gissning då man denna dag hade sprungit en OL-bana i nära anslutning till elljusspåret.

 

Gick ut på grusplanen och väntade in de andra löparna som ännu var ute i skogen i sin jakt på kontroller. Nästa som dök upp lugnt och värdigt var Lova 9 år tillsammans med Pontus. Lova tyckte det var kul och hade redan känt på lite orientering i skolan. Det finns tydligen en karta över skolområdet och där hade man haft lite övningar.  

 

Nästa gäng som dök upp var Sigrid snart 9 år och Linnea 9 år med Lasse i följe. Båda tyckte det var kul men jobbigt. Det var svårt att tro då de verkade fulla av energi och hade en verbal förmåga som gjorde det enkelt för en reporter att genomföra en intervju! Tydligen fanns det någon tidigare diskussion om att någon ätit för många riskakor? Riskakor, kan det vara gott? Är inte detta något som endast de som vill gå ner i vikt äter? Trots diskussionen så var båda nöjda och glada och tyckte att de hade kul på måndagens aktiviteter.

 

Nästa som kom var Mimmi 9 år med Jenny i följe. Mimmi tycker det är kul att springa men tycker att det är lite svårt med orienteringen. Detta trots att hon hade ett stadigt tumgrepp på kartan och verkar ha en bra rumsuppfattning enligt en insider källa.

 

De som avslutade kön var gruppen av föräldrar som med ledarnas hjälp också hade fått en duvning i orienteringstekniken. Gruppen såg nöjda och glada ut och orientering verkade inte vara helt fel som aktivitet.  Föräldrarna verkade vara väntade då ungdomarna snabbt stormade ut för att ta emot dessa.

 

Som avslutning tog vi en bild av hela gänget av ungdomar och ledare samtidigt som man informerade om nästa veckas aktiviteter. Det skulle bli mossrugby samt grillning av hamburgare och korv. Det verkade som man valde fel måndag för att få sig något gott i magen samt bra bilder! Mossrugby? JoJo! Det verkade som det skulle finnas ett intresse även från äldre syskon att deltaga när mossrugby nämndes!

 

Detta var en liten men entusiastisk grupp och vi får hoppas att både barn, föräldrar och inte minst våra ledare fortsätter! I dessa tider så är allt detta hårdvaluta för vår klubb! Entusiasmen verkade vara stor hos alla och skratten var många. Det känns riktigt inspirerande att träffa ett sådant här gäng.

 

Det är viktigt att få stora ungdomsgrupper i de mindre åldrarna för att få behålla så många som möjligt då bortfallet brukar bli stort i nästa grupp. Detta märks mycket tydligt då ungdomarna kommer upp i den ”stora” ungdomsgruppen. I denna grupp börjar en massa andra aktiviteter att rycka i ungdomarna och våra ledare Göran B och Marie K har kanske en av klubbens tuffare uppgifter. Mer om detta lite längre fram när undertecknad har träffat denna grupp.

 

Undertecknad lyfter på hatten för ledarna som tar sig an nybörjargruppen och önskar alla lycka till i fortsättningen.

 

Gruppen består av 6 ungdomar med Erik som inlånad. I gruppen finns Beatrice, Fabian, Lova, Sigrid, Linnea och Mimmi.

 

Bilder finns utskrivna i Ektorp i bunten ’Artiklar Skärmytslingen’.

 

/Kari T

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in