Headerbild

2012-06-09 - Lång-SM MTB-O

Två nya guld!

2012-06-09 22:27

 

Vid dagens långdistans-SM i MTB-O som avgjordes i Kungsängen tog Gustav och Henrik återigen hem varsitt guld!

Efter en hel natts regnande så var det mycket blöta och tunga banor som mötte deltagarna då Sveriges bästa MTB-orienterare skulle koras. Till skillnad mot fredagens tävling som ställde oerhört höga krav på orienteringstekniken så var det nu cyklingen som fällde avgörandet. Det var inte bara längre och tyngre cykelsträckor utan också mer cykeltekniskt krävande med en hel del rötter och stenar på stigarna.

Gustav inledde bra och tog ledningen direkt. Han gjorde en liten bom på trean och halkade ner till andraplats. Han reparerade det misstaget snabbt och vid sexan var han återigen uppe i ledning och höll den ända in i mål. Segermarginalen blev till slut över tre minuter.

Henrik gjorde ett lopp helt utan misstag och var mycket nöjd med sin insats. Men efter knappa två timmars cykling blev hans segermarginal ändå ganska knapp och det skiljde bara 57 sekunder ner till tvåan.

Stort grattis till Gustav och Henrik som nu har två guldmedaljer vardera. Imorgon avgörs medeldistansen i Rudan. Blir det ytterligare två guld? Vi följer tävlingen med spänning!

Resultat långdistansen

Resultat sprinten

 

 

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in