Headerbild

2012-05-08 - EPC 1 Sundbyholm

EPC - deltävling ett avgjord

2012-05-08 23:27

 

Fösta deltävlingen av EPC blev en succé! Inramningen var perfekt med fint väder och annorlunda miljö att orientera i.

Resultat

Sträcktider

För många var det första gången de skulle springa en orienteringsbana själva och för en del var det första gången de var med och tävlade.

Alla ungdomar trivdes bra i den fina vårkvällen och sprang mycket bra. Sedan hade några av våra smågrabbar oturen att hoppa över en kontroll. Men de vet i alla fall med sig att de gjorde riktigt bra lopp trots den överhoppade kontrollen. Det är bara att komma igen till nästa gång.

Det primära med sprintserien är att få ut våra ungdomar och börja känna på lite grand hur det är att tävla i orientering och öva på att orientera på andra ställen än bara i Ektorp. Det är inte resultaten som är det viktiga.

Här nedan följer lite bilder från kvällen. Vi hade drygt 50 ungdomar med och tyvärr lyckades vi inte fånga alla på bild.

 

163

Det var coolt att orientera runt slottet. Ryktet säger att EMD gjorde en inspelning på andra sidan slottet samtidigt som tävlingen pågick.

 

samling

Storsamling för alla våra deltagre innan start. Det var spända och laddade ungdomar som lyssnade på "predikan" innan start.

 

077

Det var en lång kö för att komma iväg i U1. Det var totalt 44 startade i den klassen.

 

079

Sebastian (H12) och Oscar (H10) är lugna innan starten. Både orienterar sig runt sin bana på ett säkert sätt.

 

082

Amanda fick bästa tänkbara uppföljare i form av Linda Sundin. Linda fick kämpa rejält för att hänga med Amanda runt banan. Kameramannen hann inte heller med utan lyckades bara få en bild bakifrån.

 

083

Alma gör debut i tävlingssammanhang och får värdefulla tips av pappa Anders.

 

085

Lina (D10) och Angelina (D12) sprang själva för första gången. Och som de gjorde det. Riktigt säkra tjejer!

 

087

Mor och dotter (Emilia) hade matchat klädseln väl. Här passar de kartan innan starten.

 

090

Johan gjorde även han debut med att springa själv. Han var riktigt taggad och gjorde ett mycket bra lopp som gav honom en 4:e plats i H10.

 

091

Elliot är inte gammal men redan en rutinerad orienterare. Här är han på väg mot första kontrollen i klassen U1.

 

095

Anton kör hårt från start och gör ett riktigt kanonlopp. Hans tid var snabbast av alla i H10. Men tyvärr hade han glömt och stämplat vid trean.

 

098

Filippa är en av våra många snabba tjejer. Kolla in steget! Hon springer riktigt snabbt runt hela banan och blir tvåa i U1.

 

101

David är en kille med mycket spring i benen. Han gör även han ett mycket bra lopp men missar tyvärr att stämpla vid sista kontrollen och blir därmed diskad.

 

107

Jossan på väg mot startpunkten. Hon läser kartan frenetiskt för att vara säker på sitt vägval.

 

109

Full fart från start var det som gällde för Eric idag. Han knep en 5:e plats i H12.

 

110

Elias var en av våra tuffa småkillar som provade på att springa själv idag. Det fixade han på bästa sätt och tog sig runt utan problem.

 

113

Syrrorna Ingrid och Agnes "fightas" om vem som skall startstämpla först. Sedan var det fullt spätt runt banan. De sprang själva i U1 och följde upp varandra. En första respektive tredjeplats blev det för dem.

 

118

Ida och Stina startade samtidigt i D14 respektive D12. Ida lyckades ta hem segern i D14 även om det var Stina som startade hårdast på väg mot första kontrollen.

 

121

Elin 8 år springer själv för första gången i klassen D10. Hon är säkerheten själv och springer in på en 5:e plats.

 

128

Ludde en av våra veteraner i sammanhanget startar i ett ursinnigt tempo i klassen H12. Det blir en jämn kamp mellan honom och Pontus från Ärla. En kamp som Pontus vinner med 13 sek. Grattis till andraplatsen och grattis på födelsedagen (han fyllde 11 år idag).

 

130

Emma är lugnet själv innan start. Hon är väldigt orienteringssäker och gör sällan ett misstag. Idag räckte hennes lopp till en fin andraplats i D12 bara 32 sek från segern.

 

136

Tilde sprang själv i U1. Det var inga problem alls. Hon gjorde ett riktigt bra lopp och knep en fin 11:e plats.

 

137

Lillebror Jonatan sprang själv även han i U1 och det gick lika bra för honom. Han hittade alla kontroller utan misstag.

 

139

Casper ångar iväg mot första kontrollen i U1. Han liksom många andra uppvisar en väldigt fin kartteknik och säkerhet i att passa kartan osv. Farfar Stig fick kämpa rejält för att hänga med runt banan. En 6:e plats blev det för Casper idag.

 

141

Klara ger sig iväg ut på den 1480 meter långa banan och gör ett stabilt lopp.

 

143

Jakob var en av våra smågrabbar som gjorde debut i H10-klassen idag. Även han gjorde ett mycket bra lopp och visade upp en fin säkerhet runt banan. Hans lopp räckte till en 5:e placering.

 

147

Ebba drar iväg i ett hårt tempo från start i klassen U1.

 

149

Calle startade sist av alla i hela tävlingen. Han gjorde ett mycket bra lopp men liksom David missar han att stämpla vid sista kontrollen. Men han vet i alla fall med sig att han gjorde en fin insats och kommer igen till nästa tillfälle.

 

157

Här kommer Erik i fin stil på väg mot målet efter ett bra lopp i U1.

 

skogslek

Idrott skall vara glädjefyllt och det kan man väl säga att denna bilden väl symboliserar. Monika och Anders tog som vanligt hand om skogsleksbarnen under tiden de äldre tävlade. Nästa gång skall vi föranmäla även dem så att de kan få komma ut med karta i skogen tillsammans med Monika och Anders.

 

Resultat

Sträcktider

 

Nästa deltävling går i Kjula den 22 maj.

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in