Headerbild

2014-09-21 - USM

Gurra 15:e man på USM

2014-09-21 19:25
Sprint, lång och stafett stod på programmet för Gurra vid helgens USM i Köping. På lördagens huvuddistans gick Gurra in på en fin 15:e plats med vittring på ännu bättre.

USM-helgen inleddes med sprint i centrala delarna av Köping. Gurra hade bra fart men inte optimal skärpa och tappade sekunder både här och där. Tyvärr var han inne och vände på förbjudet område och diskvalificerades. 

Lördagens långdistans som har varit hans huvudmål för året började mycket bra. Han sparang stabilt och snabbt med bra kartkontakt i den delvis mycket detaljfattiga terrängen. Vid radion ligger han sexa men direkt efter den kontrollen lägger han runt tre minuter pga oskärpa. Han kommer igen och plockar sakta men säkert placering efter placering innan han på den svåra långsträckan återigen lägger runt tre minuter. Han halkar ner till 17:e plats och kan sedan jobba sig upp till en 15:e plats. Det är starkt bland landets alla bästa 15-åringar. Samtidigt har han helt klart för sig att utan de två misstagen hade det kunna bli medalj. Det är självklart det orientering handlar om - att hålla ihop hela banan. Men det är ändå ett skönt kvitto att se att farten motsvarar de allra bästa.

På söndagens avslutande distriktsstafett sprang Gurra förstasträckan i Sörmlands andralag. Han gör ett rakt igenom bra lopp och ligger med i tätklungan hela tiden. Han kommer in som åtta på första sträckan bara 38 sekunder från sträcksegraren. Laget slutar till slut på 26:e plats.

Gurra spurtar in mot en 15:e plats på långdistansen

Resultat

.

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in