Headerbild

10-08-(9-13) - Juniorlandslagsläger Polen

Här kommer en liten sammanfattning om vad gjorde på jvm-lägret i Polen som jag och 15 killar+16 tjejer blivit uttagna till. Fortfarande är inte mitt knä helt bra så tyvärr har jag inte kunnat varit med på allt!

 

Resan började med lite strul på flygplatsen i Köpenhamn, då alla vi fick inte plats på flygplanet utan det var 17 st för många bokade på flyget. Det löste sig till slut i alla fall och alla ol-löpare fick åka med till Polen och Gdansk. Eftersom vi flög på förmiddagen så blev det bara ett pass under dagen. Det bestod av en ca 8,5 km bana som man mest skulle jogga runt för att känna sig lite hemma i terrängen.

 

På tisdagen sprang vi två pass, första passet var en medeldistans i fin terräng. Det gick bra att springa i ca 30 minuter, utan problem. På eftermiddagen var det intervall-ol, det var verkligen full fart, 4 pers mot varandra. Då kunde jag bara springa 3 slingor av 5, men dom kändes fina. Efter det var den en hemlig grej, som var ett testlopp på 2.5 km i riktigt kuperad terräng. Det sprang jag inte för att knät skulle nog inte hålla. På kvällen körde vi "långsamma rörelser", vilket innebär att man är två och två och styr den andras kroppsdelar långsamt, det ska tydligen ha en riktigt bra effekt!

 

Under onsdagen sprang vi bara ett pass, det var på förmiddagen. Då var det tre olika slingor, en var kurvbilds-ol, en var linje-ol och en var en slinga där man fick använda kompassen mycket. På morgonen pratade jag med läkaren som var med här nere och hon tyckte att jag skulle gå dagens pass då knät hade börjat blivit svullet. På eftermiddagen var det som sagt vila och då hade vi först lite teori men efter det åkte vi in till staden och gick på en gemensam fikarunda! Dagen avslutades med en annan variant av "långsamma rörelser".

 

På torsdagens första pass var det en form av sk. "klädnyps-ol" med speciella vägval. Det är väldigt svårt att förklara utförligt hur detta pass går till genom text så jag tänker inte ens försöka. Hur som helst så sprang jag det här passet och kunde utan problem springa i drygt en timma. Detta pass var riktigt roligt, mycket tack vare "tävlingsformen" och den underbara terrängen. Det andra passet var en medeldistansbana i helt annan terräng än de tidigare. Här var det relativt platt och nästan lika mycket undervegetation som hemma.

 

Fredagens enda ol-pass var i form av en sprint som bara gick i bostadsområde. Det var en relativt lätt sprint så det vara bara att orka springa så nära max hela tiden i värmen (det var sjukt varmt/kvavt hela veckan). Lägrets sista pass var ett styrkepass i två delar. Första delen var mest en genomgång av hur man ska träna effektivt med fria vikter och skivstång. Andra delen var ett kort pilatespass. Det kändes inte speciellt tungt under tiden, men jag kan säga att jag hade träningsvärk i magen dagen efter.

 

Det var lite i stora drag vad jag har gjort i Polen med 31 andra juniorer. Det har varit en riktigt kul vecka där nere och hoppas på att det blir fler liknande läger för mig i framtiden.

 

Love Berzell, Max-Peter Bejmer, Jakob Enmark, Anton Sjökvist och Eric efter torsdagens eftermiddagspass.

 

/Eric Börjeskog

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in