Headerbild

Bra diskussioner på medlemsmötet

2022-09-14 i Allmänt

Ett 25-tal medlemmar deltog i mötet som avslutades med smörgåstårta

Styrelsen, tävlingsledningen för Swedish League och Tränings- och tävlingskommittén hade bjudit in OK Tors medlemmar till ett medlemsmöte för att diskutera föreningens kommande verksamhet.

Först ut var utvärderingen av Torfejden. Banor och terräng fick bra omdömen, och banläggarna hade lyckats lägga utmanande banor i fina stråk i den bitvis ganska snåriga terrängen. Sekretariatet stötte på nya utmaningen när flera löpare felaktigt visade sig komma in som felstämplade, men lyckades reda ut det. Prisbordet och markna var som vanligt välfyllda och av god kvalitet. Till och med vädret var på bästa humör. Det enda lite tråkiga var ett ganska lågt tävlingsdeltagande. Extra roligt var det då att ett stort antal tjeckiska ungdomar och juniorer var med, och landslagslöparna Kral och Kosová bidrog med stjärnglans. Tack igen alla som bidrag till ett lyckat arrangemang!

Sedan berättade Malin om ungdomsverksamheten och de utmaningar som vi har med sjunkande deltagande. Glädjande är ändå att det har kommit några nya barn. Kul var också att några nya tagit på sig att lägga torsdagsträningar, så att arbetet fördelas på flera personer. Lite idéer diskuterades utifrån att behålla unga i verksamheten och rekrytera nya. 

Daniel är en av två tävlingsledare för Swedish League och Torfejden 2023, och tillsammans med Johan beskrev de läget så här långt. Swedish League är orienteringsligan för Sveriges bästa seniorer och juniorer och sträcker sig över en hel säsong. Enligt SOFT ska Swedish League också bidra till att öka synligheten av svensk orientering och vara intressant för media och publik, inte bara på plats eller framför datorn utan också före och efter tävlingarna. Tävlingen ska ha en bra geografisk spridning för att på så sätt få en hög arrangörskompetens över hela Sverige. Swedish League ska skapa högklassiga tävlingstillfällen för övriga orienterare, och därför arrangerar OK Tor även Torfejden som en publiktävling samma helg.

Tävlingen går den 6-7 maj 2023 i Svalboviken, så boka redan nu upp den helgen så attt du kan vara med på detta superroliga arrangemang!  

Just nu håller kartan på att revideras, och en banläggningsgrupp bestående av Roger, Kari, Netten och Anders F har påbörjat arbetet med banläggningen både till Swedish League och till Torfejden.  

En rad huvudfunktionärer har tillsatts och de kommer att bilda egna, mindre arbetsgrupper för arbete före och under tävlingen.

Att arrangera en sån här tävling är kanske lite pirrigt, men SOFT bidrar med stöd på olika sätt och vi har också kontakt med Strängnäs-Malmby OL som arrangerar Swedish League 22-23 oktober 2022 för att ta del av deras erfarenheter. Passa gärna på att anmäla dig till SMOLs tävling, och upplev en Swedish League-tävling på nära håll.

Mötet avslutades sedan med smörgåstårta och fortsatt småsurr vid borden.

Styrelsen riktar ett stort tack till alla som deltog och till trivselkommittén för fika.    

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in