Headerbild

25-Manna - Lagledarens summering

2023-10-08 i Allmänt

Så var 2023 års upplaga av 25-manna kavlen till ända.
Det är lika kul varje år med denna fantastiska tävling där HELA klubben tävlar tillsammans. Även i år ställde vi upp med ett renodlat OK TOR-lag, vilket inte är en självklarhet för klubbar när man ska mönstra 25 löpare med olika kriterier per sträcka. 
Vi gjorde det med bekanta, trogna veteraner, etablerade juniorer och nya/nygamla ansikten som alla bidrog till att göra lördagen den 7:e oktober till ännu en minnesvärd klubblag. Till detta en fantastisk trivselkommitté som fixade den där mysiga stämningen vid klubbtältet som numera blivit tradition. I år bjöds på varm blåbärssoppa och sedan till lunch tacos! Tack till alla som bidrog till detta!

Sträcka 1:
Roger Haapaniemi. Vår hjälte! Vi vet att vi, efter några återbud, hade svårt att hitta löpare till de långa sträckorna. Roger anmäler sig självklart frivilligt att axla första sträckan bland namn som Svensk, Leandersson mfl. Själv var inte Roger nöjd efter en förarglig bom på 1:a kontrollen. Men nöjd var lagledaren! 

Sträcka 2: 
Nike Rinaldo. Vår nya stjärna. VILKEN utveckling i år! Många segrar och etappsegrar i år, som kröntes ett brons på USM! Hon var redo att utmana damseniorerna på sträcka 2. SOM hon gjorde det! Kanonprestation och 28 placeringar inplockade.

Sträcka 3: 

Frida G, Bo Renell, Emil L, Janne G. Frida och Emil navigerade genom skogarna runt Lida friluftsgård på ett förtjänstfullt sätt! Janne går från klarhet till klarhet. Inte nog med att orienteringen sitter mer och mer, spurten är det få som slår! En extra eloge också till Bo som hoppade in sent trots att han skulle iväg på jakt i Älvdalen? redan samma dag.

Sträcka 4: 
Cattis A, Erika J, Astrid J, Sigge R. Även här snabba ändringar sista dygnet. Emilia skadad, Cattis (Min fru, hur ska det här gå??) in. Astrid och Sigge visar att återväxten ser bra ut via mycket bra resultat. Sigge under 7min per km!!! Cattis, du gjorde det! (Ett lugn hos lagledaren infinner sig...:) ) Erika, shit happens, även för de mest rutinerade som alltid tackar ja till 25-manna. En stämpling saknades tyvärr. Men äventyret fortsätter!

Sträcka 5: 

Jesper H, Malin J, Magnus Jalkebo, Ludvig H. Ännu en längre sträcka jag trodde vi skulle få svårt att bemanna. Inte då! Jesper först ut, först in! Malin och Ludde gör ju som vanligt ingen besviken. Magnus Jalkebo, en ny trevlig bekantskap för mig... Men som har varit medlem i Tor betydligt längre än jag...😊 Snabbast sträcktid av oss Torare!  Ser fram emot att se Magnus på tävlingar framöver!

Sträcka 6: 

Karin L, Helena E, Moa B, Marie H. Så kul att se denna sträcka. Marie är ju som vanligt säkerheten själv. Moa, riktigt bra, snabbast av oss! Helena, flitigt tävlande i år och det märks på utvecklingen! Karin syr ihop sträckan på ett utmärkt sätt!

Sträcka 7: 

Arvid S. Haapaniemi, Stefan W, Henrik O, Ella J. ARVID! Vilken prestation! Jag uppfattade från pappa Roger att du var ringrostig i orienteringen och att du borde gå ut först på sträckan. Först in och GRYM prestation framför en överraskad far... 😃 (här har vi potential framöver!) Stefan och Henrik levererar som en klocka. ELLA! Under 40min på 5,4km... "Jag missade lite men då får man springa lite fortare..." Dagens citat, avdelning lättare sagt än gjort...

Sträcka 23: 

Eva Hall. "Jag pratade med Magnus Ö som springer 24:e. Om jag springer på ungefär 10min längre än vad jag tror, så behöver han bara springa 6.5km isf 9.2 pga att omstarten är avkortad... Men det kommer jag ju inte att göra, jag håller ju mina knappa 10min/km..." Näe exakt, sa lagledaren... Eva levererar som ett urverk och skickar "skoningslöst" ut Magnus ca 5min innan omstarten...😃

Sträcka 24: 

Magnus Ö. Distriktets mest vältränade 50-åring?😃 Det var inget synd om Magnus att han fick gå ut på 9.2km... Eller vad sägs om ca 67min på 9.2? Lagledaren är imponerad!

Sträcka 25: 

Linda R. På tal om vältränad... Linda var med i omstarten. Vi ska säga att omstarten gick uppför en slalombacke och Linda var i absoluta täten. Vi var en större skara Torare som stannat kvar för att heja in Linda i mål. Hur kan man se så pigg ut i en spurt efter 6.5km?? Linda var lite irriterade över ett antal missar men möttes av imponerade lagkamrater!

Tack alla som deltog och bidrog till årets 25-manna! Det var en upplaga med många riktigt fina Tor-prestationer och jag är rätt övertygad att vi alla hade roligt! Tack också till Magnus Ö som ända in i kaklet hjälpt till med att säkra detta lag!

/Micke A

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in